Smetanová omáčka z kaparů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka z kaparů
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53889 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
60 g | Kapary |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
12 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 88,2mg |
Vláknina | 133,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka z kaparů postup přípravy receptu:
1 | Drobně nasekané kapary vložíme do misky, přidáme hořčici, ocet, olej, vše dobře promícháme. Do směsi vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přidáme súl, pepř, ještě jednou promícháme. |
2 | Omáčku odložíme do ledničky, necháme dobře uležet. |
Poznámka
Táto omáčka je vhodná k rybím, bramborovým a masovým salátům. Podáváme ji dobře chlazenou.