Brokolice ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5389 |
Ingredience
1 kg | Brokolice |
250 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 880,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 223,0mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě do poloměkka uvaříme brokolici. |
2 | Připravíme těstíčko z mléka, soli, vína, vejce a mouky. |
3 | Namáčíme v těstíčku růžičky brokolice a na rozpáleném oleji smažíme. |
4 | Podáváme teplé. |