Jednoduchý recept

Křenová zálivka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 53891

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Jablka
3 polévková lžíce Křen
1 špetka Pepř černý mletý
50 ml Pomerančová šťáva
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 62 mg
3% Bílkoviny 2 g

Křenová zálivka postup přípravy receptu:

1

Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem.

2

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs.

3

Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravenou omáčku použijeme k zeleninovým salátů. Vhodná je také k drůbežímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept