Recept

Máslová dýně s fazolovými noky a hřáškovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53892
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 ml Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Dýně
150 g Fazole bílé
250 g Hrášek
200 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko plnotučné
80 ml Olej olivový
50 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
150 g Pórek
4 plátek Slanina vepřová
20 g Sůl
50 ml Víno červené
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 333kJ
14% Sacharidy 52 g
81% Tuky 61 g
79% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Máslová dýně s fazolovými noky a hřáškovým pyré postup přípravy receptu:

1

Sladkou dýni očistíme, rozkrojíme napůl, vydlabeme semena, dužinu pokrájíme na cca 5 mm plátky, odstraníme slupku a nakrájíme na klínky nebo čtverečky. Vložíme do pánve s rozehřátým máslem, špetkou soli a cukrem, necháme zvolna zezlátnout. Dýně by měla být měkká na skus.

2

Bílé fazole namáčíme předem několik hodin ve studené vodě. Před přípravou je scedíme, zalijeme 300 ml vody smíchané s mlékem, ochutíme solí. Přidáme jednu přepůlenou cibuli, pórek, přivedeme k varu, uvaříme do měkka, cibuli a pórek vyjmeme, fazole rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré. Můžeme vše ještě dodatečně protlačit přes síto. Posypeme bílým pepřem, přidáme máslo, špetku soli a pomocí dvou lžiček z hmoty vytvarujeme nočky.

3

Červenou cibuli oloupeme, rozpůlíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Orestujeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji, jakmile zesklovatí, zastříkneme balsamicem, červeným vínem a následně vaříme, až se odpaří přebytek tekutiny. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

4

Česnek nasekáme na jemno, smícháme s pokrájenou slaninou a druhou cibulkou, v pánvi necháme zpěnit. Můžeme zakápnout olejem, po chvilkce přisypeme hrášek, zastříkneme vodou a do měkka podusíme. Ponorným mixérem rozsekáme na pyré, dochutíme solí.

5

Před podáváním všechny součásti pokrmu prohřejeme, rozdělíme na talíře, přičemž vše urovnáme do řádků a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas přípravy je uveden bez doby na namáčení fazolí (několik hodin). Použijeme sladkou máslovou dýni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept