Majonéza tvarohová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza tvarohová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53893 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
10 g | Kopr čerstvý |
1 dl | Mléko plnotučné |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 386,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 310,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko plnotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza tvarohová postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh dáme do misky, za stálého míchání přiléváme mléko. Přidáme takové množství, aby směs získala hustotu majonézy. Vmícháme olej, drobně nasekanou cibuli, mícháním vypracujeme hladkou, lesklou hmotu, nakonec vmícháme posekaný kopr. |
2 | Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a opět dobře promícháme. Hotovou majonézu odložíme do ledničky až do podávání. |
Poznámka
Servírujeme studené.