Jednoduchý recept

Dip s avokádem a jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53898

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
300 g Hrách
150 g Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Limetková kůra
3 kávová lžička Limetková šťáva
1 špetka Pepř bílý
150 g Rajčata
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 190kJ
21% Sacharidy 76 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 138 mg
51% Bílkoviny 29 g

Dip s avokádem a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Hrášek vložíme do horké vody, necháme povařit zhruba 1 minutu, následně hrášek přendáme do studené vody. Necháme důkladně oschnout.

2

Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu.

3

Avokádovou dužinu, polovinu hrášku, jogurt, prolisovaný česnek, limetkovou kůru a šťávu důkladně rozmačkáme.

4

Cibuli nakrájíme najemno, rajčata oloupeme a dužinu tence nakrájíme, poté cibuli a rajčata promícháme do avokádové směsi.

5

Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem.

Poznámka

Avokádo nenecháváme dozrát na slunci, jinak jeho dužina zhořkne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept