Salát z čekanky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čekanky s hříbky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53901 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Čekanka |
100 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 410,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hříbky čerstvé, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čekanky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme hříbky, které důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké proužky, které doměkka osmahneme v pánvičce na rozehřátém másle. Dochutíme je solí a měkké hříbky necháme vychladnout. |
2 | Z čekanky odstraníme poškozené listy. Zdravé listy opláchneme pod tekoucí studenou vodou a potom listy osušíme. Suché listy nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme osmažené a vychladlé hříbky a ještě jednou zamícháme. |
Poznámka
Na čekankový salát použijeme vinegret zálivku.