Jednoduchý recept

Zeleninový dip s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53903

Ingredience

100 g Fenykl čerstvý
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
2 cl Slivovice
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
5% Sacharidy 17 g
42% Tuky 31 g
37% Sodík 747 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zeleninový dip s vínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.

2

Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.

3

Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.

4

Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.

Poznámka

K dipu se hodí jakákoliv zelenina a pečené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept