Zeleninový dip s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový dip s vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53903 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Fenykl čerstvý |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 cl | Slivovice |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 561,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fenykl čerstvý, Hořčičné semínko, Máta, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Slivovice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový dip s vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme. |
2 | Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut. |
3 | Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne. |
4 | Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem. |
Poznámka
K dipu se hodí jakákoliv zelenina a pečené maso.