Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53905
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
60 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
50 g Hrozinky
1 špetka Koriandr čerstvý
75 g Mandle
8 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Ořechy burské pražené
3 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
3 ks Rajčata
25 g Sezam - semena
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
600 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
8% Sacharidy 28 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 414 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mole Poblano postup přípravy receptu:

1

Nejdříve dáme na pár minut péct papriky, chilli papričky a rajčata. Pečeme při teplotě 250°C. Když je zelenina dostatečně opečená vyndáme ji, necháme mírně vychladnout, poté sloupneme slupky.

2

Zeleninu nasekáme na co nejjemněji. V pánvi na 3 lžících oleje ji podusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina, poté rozmixujeme.

3

Cibuli a česnek nasekáme najemno a na 1 lžíci oleje opečeme dozlatova, taktéž dáme stranou.

4

Na 2 lžících oleje opečeme mandle, oříšky a koření. Celé rozmixujeme spolu s odloženou cibulí, česnekem a rozinkami.

5

Na zbylém oleji povaříme veškeré rozmixované ingredience, promícháme s nalámanou čokoládou, cukrem a za stálého míchání přiléváme vývar. Vaříme na mírném ohni zhruba jednu hodinu.

6

Nakonec omáčku ochutíme solí a posypeme sezamem, který si předem opražíme na suché pánvi dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept