Jednoduchý recept

Dip z vajec a vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53906

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 040kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 208 mg
15% Bílkoviny 9 g

Dip z vajec a vína postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Rozdělíme na bílky a žloutky.

2

Bílky nasekáme na co nejjemněji a odložíme stranou.

3

Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, olejem, hořčicí, vínem, protlakem, prolisovaným česnekem, cukrem, solí a pepřem.

4

Dip před servírováním posypeme nasekanými bílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept