Jednoduchý recept

Jablečné pyré s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53907

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
120 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
300 g Hroznové víno
500 g Jablka
100 g Ořechy vlašské
200 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
20% Sacharidy 71 g
45% Tuky 34 g
0% Sodík 4 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablečné pyré s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka neloupeme, ale zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a dobře rozmačkáme. Potom prolisujeme a dáme do misky. Ochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.

2

Připravené pyré dáme na dno skleniček, potom položíme vrstvu hroznového vína. Skládání opakujeme až do naplnění skleničky.

3

Povrch sklenice ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Takto připravené pyré podáváme dobře chlazené. Je vhodné jako dezert, ale také se hodí k snídaní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept