Jablečné pyré s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné pyré s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53907 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
120 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
300 g | Hroznové víno |
500 g | Jablka |
100 g | Ořechy vlašské |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 392,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hroznové víno, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné pyré s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka neloupeme, ale zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a dobře rozmačkáme. Potom prolisujeme a dáme do misky. Ochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nasekané ořechy a ještě jednou promícháme. |
2 | Připravené pyré dáme na dno skleniček, potom položíme vrstvu hroznového vína. Skládání opakujeme až do naplnění skleničky. |
3 | Povrch sklenice ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené pyré podáváme dobře chlazené. Je vhodné jako dezert, ale také se hodí k snídaní.