Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53909

Ingredience

1 ks Chilli paprička
70 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Muškátový květ
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Víno červené
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
125 g Šalotka
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
12% Sacharidy 45 g
1% Tuky 1 g
10% Sodík 207 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kečup ze švestek postup přípravy receptu:

1

Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.

2

V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.

3

Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.

4

Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.

5

Před použitím vychladíme.

Poznámka

Kečup v chladničce vydrží v neprodyšné nádobě zhruba tři týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept