Brambory s petrželovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s petrželovým dipem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5391 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
8 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 37,8mg |
Draslík | 746,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 87,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s petrželovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Vydrbeme brambory a opláchneme je vodou. |
2 | Do kříže nařízneme, každou zabalíme zvlášť do alobalu a dáme na 50 minut péct do trouby na 220 stupňů. |
3 | Posekáme petrželku, prolisujeme česnek, přidáme strouhaný parmazán, olej a osolíme a opepříme. |
4 | Upečené brambory rozevřeme a plníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a dáme na 10 minut ještě zapéct. |