Jahody ve vinné pěně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody ve vinné pěně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53910 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Jahody zahradní |
200 g | Smetana jihočeská lahodná33% |
2 l | Voda pitná |
Na pěnu | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Mandle |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vaječný žloutek sušený |
5 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 574,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná, Cukr krupice, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana jihočeská lahodná33%, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody ve vinné pěně postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme. |
2 | Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle. |
3 | Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |