Jablka v banánovém krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v banánovém krému
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53914 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
150 g | Čokoláda hořká |
40 g | Cukr krupice |
150 g | Džus broskvový |
6 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Rum |
1 l | Voda pitná |
Na krém | |
---|---|
2 ks | Banány |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 dl | Mléko plnotučné |
40 g | Pudinkový prášek - banánový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 770,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 510,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 792,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Džus broskvový, Jablka, Rum, Voda pitná, Banány, Cukr krupice, Pudinkový prášek - banánový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v banánovém krému postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a vložíme je do hrnce s vodou, rumem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a cukrem. Jablka povaříme tak dlouho, aby byla měkka, ale zůstala celá. Následovně je scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Stálým mícháním přivedeme k varu. Potom ještě za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí krému. Hustý krém stáhneme z ohně, přidáme do něho žloutky, krém dobře promícháme. Oloupané banány v mixéru rozmixujeme a dáme je do krému. Nakonec zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. V teflonové pánvičce na mírném ohni, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s máslem |
3 | Do středu dezertních talířku položíme jablko, po jadřincích vydlabaný otvor naplníme džemem. Vše přelijeme teplým krémem, ozdobíme, který v lednici necháme zatuhnout. Nakonec krém polijeme mírně teplou rozpuštěnou čokoládou. |
4 | Hotový dezert opět vložíme do ledničky, kde ho udržujeme až do jeho podávání. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert, anebo předkrm. Není uvedena doba chlazení.