Jednoduchý recept

Jablka v banánovém krému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53914
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Čokoláda hořká
40 g Cukr krupice
150 g Džus broskvový
6 ks Jablka
60 g Máslo čerstvé
50 ml Rum
1 l Voda pitná
Na krém
2 ks Banány
3 polévková lžíce Cukr krupice
5 dl Mléko plnotučné
40 g Pudinkový prášek - banánový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 457kJ
35% Sacharidy 125 g
42% Tuky 32 g
7% Sodík 135 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jablka v banánovém krému postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a vložíme je do hrnce s vodou, rumem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a cukrem. Jablka povaříme tak dlouho, aby byla měkka, ale zůstala celá. Následovně je scedíme a necháme vychladnout.

2

Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Stálým mícháním přivedeme k varu. Potom ještě za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí krému. Hustý krém stáhneme z ohně, přidáme do něho žloutky, krém dobře promícháme. Oloupané banány v mixéru rozmixujeme a dáme je do krému. Nakonec zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. V teflonové pánvičce na mírném ohni, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s máslem

3

Do středu dezertních talířku položíme jablko, po jadřincích vydlabaný otvor naplníme džemem. Vše přelijeme teplým krémem, ozdobíme, který v lednici necháme zatuhnout. Nakonec krém polijeme mírně teplou rozpuštěnou čokoládou.

4

Hotový dezert opět vložíme do ledničky, kde ho udržujeme až do jeho podávání.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert, anebo předkrm. Není uvedena doba chlazení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept