Pomerančový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dip
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53915 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Campari Orange bitter |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
300 g | Marmeláda pomerančová |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Pomeranče |
8 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
500 ml | Voda pitná |
140 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 176g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 613,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Křen, Marmeláda pomerančová, Pepř cayenský, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Campari Orange bitter, Likér pomerančový, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dip postup přípravy receptu:
1 | Nejprve oloupeme pomeranče a kůru nakrájíme na tenké proužky. Dáme vařit polovinu množství vody, přidáme pomerančovou kůru a vaříme 5 minut, poté vodu scedíme, přidáme zbylou vodu a opět vaříme 5 minut. |
2 | Přes síto prolisujeme marmeládu a želé, poté smícháme s likérem, pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou a s campari. |
3 | Nakonec ochutíme pepřem a křenem, poté promícháme s pomerančovou kůrou. |
4 | Před servírováním necháme 2 hodiny v chladničce. |