Jednoduchý recept

Mornay omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53924
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
50 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 040kJ
7% Sacharidy 25 g
43% Tuky 32 g
10% Sodík 198 mg
45% Bílkoviny 25 g

Mornay omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve v menším hrnci necháme rozpustit máslo, poté k němu přidáme mouku a odstavíme, za stálého míchání přiléváme studené mléko.

2

Do vzniklé směsi přimícháme sůl, pepř a muškátový oříšek, dáme opět na sporák a zakryté vaříme zhruba 15 minut.

3

Nakonec vmícháme sýr, smetanu a žloutek z vajec. Omáčka zhoustne a je připravena k servírování.

Poznámka

Omáčka se hodí k masům a rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept