Recept

Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 53929

Ingredience

1,5 l Bujón zlatý zeleninový
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kg Dýně Hokkaidó
1,4 dl Kokosové mléko
170 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
140 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 864kJ
24% Sacharidy 87 g
207% Tuky 155 g
12% Sodík 240 mg
76% Bílkoviny 43 g

Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Žlutou dýni omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle. Očistíme a omyjeme mrkev, cibuli a zázvor. Cibuli pokrájíme nadrobno, zázvor nakrájíme na velmi tenké hranolky a mrkev na kolečka. V hrnci si rozehřejeme olivový olej (2 lžíce), na něm zpěníme cibuli, přidáme dýni s mrkví a za stálého míchání restujeme asi 3-4 minuty. Poté přilijeme 1.5 dl zeleninového bujónu a pod pokličkou zeleninu dusíme asi 10-15 minut doměkka. Podušenou zeleninu ochutíme solí, chilli kořením, mletým zázvorem, bílým pepřem a cukrem. Promícháme a přilijeme kokosové mléko. Zmírníme teplotu a pomalu vaříme asi 35 minut.

2

V pánvi si rozpálíme olivový olej (1 dl), na něm osmažíme zázvorové hranolky dočervena. Vyjmeme je z omastku a na papírové utěrce je necháme okapat.

3

Měkkou dýni rozmixujeme do hladkého krému. Hustou polévku nalijeme do talířů, do každé porce zlehka přimícháme lžíci kokosového mléka, ozdobíme zázvorovými křupavými hranolky a podáváme.

Poznámka

Pokud nemáme kokosové mléko (z konzervy), použijeme smetanu ke šlehání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept