Světlá omáčka z vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Světlá omáčka z vína
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53933 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 320,3mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vejce slepičí, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Světlá omáčka z vína postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve v malém hrnečku rozpustíme máslo, pěnu sebereme lžící. Ve vodní lázni rozšleháme žloutek s vínem do pěny. Postupně přidáme máslo. |
2 | Nakonec smícháme se sojovou omáčkou, citrónovou šťávou, zázvorem a pepřem. Ihned servírujeme. |
Poznámka
Použijeme světlou sójovou omáčku, která se rychleji rozpouští a k přípravě tohoto pokrmu je vhodnější.