Omáčka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53937 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 g | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín celý |
10 g | Máslo čerstvé |
375 ml | Masový vývar |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 60,4mg |
Draslík | 476,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme cibuli, poté nakrájíme slaninu a cibuli najemno. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme slaninu a přidáme cibuli, dusíme dozlatova. |
3 | Nakonec přimícháme sůl, kmín, pepř a vývar. Vaříme zhruba 10 minut a poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Omáčka se hodí k jakémukoliv masu a rybě.