Hořčičná omáčka z vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná omáčka z vývaru
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53939 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kerblík |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 309,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pasta Sambal Oelek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná omáčka z vývaru postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve zahřejeme vývar, když je horký přimícháme hořčici, ocet, sambal oelek, sůl a olej. Odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Nakonec do studené omáčky přimícháme nasekaný kerblík. |
Poznámka
Omáčka se hodí k jakémukoliv masu a rybě.