Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53941
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Kapary
150 g Máslo čerstvé
150 g Okurky nakládané
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Sardelová pasta
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 035kJ
7% Sacharidy 25 g
105% Tuky 79 g
60% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Remuláda s cibulí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve najemno nakrájíme cibuli a celer, poté rozdrtíme celý pepř v hmoždíři. Cibuli, celer, nadrcený pepř, bobkový list a 200ml vína dáme vařit.

2

Vaříme dokud se neodpaří polovina směsi. Poté směs přecedíme přes síto a odložíme.

3

V malém hrnci rozpustíme máslo. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, zbylé víno, odloženou směs a hořčici, nešleháme moc dlouho, mohl by se nám srazit žloutek.

4

Vyndáme z lázně a za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec jemně vmícháme nasekané okurky, petržel, pažitku, kapary, sardel, sůl a cayenský pepř. Ihned servírujeme.

Poznámka

Tato remuláda se hodí k jakémukoliv obalovanému masu, jak ke kuřecímu, hovězímu, krůtímu, tak i k rybímu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept