Omáčka z lanýžů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z lanýžů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53945 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
450 ml | Demi glace |
15 g | Lanýž |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
25 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 229,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z lanýžů postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme houby, které posekáme na kousky. Houby s mícháme s madeirou a velmi rychle necháme vyvařit zhruba na polovinu. |
2 | Oloupeme a najemno nasekáme šalotku, smícháme s vínem a vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme vývar demi-glace a krátce povaříme. |
3 | Vzniklou směs propasírujeme přes síto ke směsi s houbami. Celé krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl, pepř a zjemníme máslem. |
Poznámka
Demi-glace je silně zredukovaný vývar, říká se, že je to tajemství šefkuchařů.