Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53945
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

450 ml Demi glace
15 g Lanýž
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Šalotka
1 špetka Sůl
100 ml Víno červené
25 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 923kJ
6% Sacharidy 20 g
13% Tuky 10 g
89% Sodík 2 g
8% Bílkoviny 4 g

Omáčka z lanýžů postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme houby, které posekáme na kousky. Houby s mícháme s madeirou a velmi rychle necháme vyvařit zhruba na polovinu.

2

Oloupeme a najemno nasekáme šalotku, smícháme s vínem a vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme vývar demi-glace a krátce povaříme.

3

Vzniklou směs propasírujeme přes síto ke směsi s houbami. Celé krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl, pepř a zjemníme máslem.

Poznámka

Demi-glace je silně zredukovaný vývar, říká se, že je to tajemství šefkuchařů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept