Zdravý recept

Ledový salát s pažitkou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53949
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
2 dl Jogurt bílý
30 g Pažitka
1 špetka Pepř bílý
3 ks Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 646kJ
3% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 261 mg
21% Bílkoviny 12 g

Ledový salát s pažitkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vřící vodou pomocí lžíci vložíme vejce, které 10 minut je vaříme natvrdo. Potom je scedíme vychladíme pod studenou tekoucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, smícháme dohromady s nasekanou pažitkou.

2

Jogurt dáme do vhodné nádoby, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, podle chuti sůl, pepř a vše dobře promícháme.

3

Listy ledového salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Natrháme je na čtvrtky, které naskládáme na talíře, anebo salátových misek. Salátové listy přelijeme připravenou jogurtovou směsi a posypeme vejci s pažitkou.

Poznámka

Na přípravu tohoto salátu můžeme vyměnit jogurt za zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept