Ledový salát s pažitkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s pažitkou a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53949 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 dl | Jogurt bílý |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 252,5mg |
Draslík | 477,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Pažitka, Pepř bílý, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s pažitkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vřící vodou pomocí lžíci vložíme vejce, které 10 minut je vaříme natvrdo. Potom je scedíme vychladíme pod studenou tekoucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky, smícháme dohromady s nasekanou pažitkou. |
2 | Jogurt dáme do vhodné nádoby, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, podle chuti sůl, pepř a vše dobře promícháme. |
3 | Listy ledového salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Natrháme je na čtvrtky, které naskládáme na talíře, anebo salátových misek. Salátové listy přelijeme připravenou jogurtovou směsi a posypeme vejci s pažitkou. |
Poznámka
Na přípravu tohoto salátu můžeme vyměnit jogurt za zakysanou smetanu.