Jednoduchý recept

Valašská kyselice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5395

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 ks Brambory
1 špetka Kmín celý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová uzená žebra
2 l Voda pitná
500 g Zelí bílé kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
4% Sacharidy 14 g
25% Tuky 18 g
77% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Valašská kyselice postup přípravy receptu:

1

1l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme.

2

Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit.

3

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.

4

Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.

5

Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme.

6

Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept