Pikantní slepičí polévka s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní slepičí polévka s kokosem
Pikantní slepičí polévka s kokosem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53951 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 g | Citronová tráva |
3 g | Galgan |
10 g | Kari pasta |
300 ml | Kokosové mléko |
20 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
1 g | Limetka |
10 ml | Limetková šťáva |
20 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml | Omáčka rybí |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 l | Vývar drůbeží |
130 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 116,2mg |
Draslík | 832,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kari pasta, Kuřecí prsa, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní slepičí polévka s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem. |