Pikantní hovězí s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí s pepřem
Pikantní hovězí s pepřem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Kompot mandarinkový |
50 g | Nakládaný zelený pepř |
1 dl | Olej sezamový |
40 g | Pažitka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 518,8mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot mandarinkový, Olej sezamový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso osušíme a nakrájíme na slabé proužky. Opečeme ve woku na rozpáleném oleji za stálého míchání 5 minut. Přidáme nakládaný pepř a kompotované mandarinky bez šťávy, kterou ponecháme na dochucení. Pokrm osolíme a necháme ještě 2 minuty podusit. Odstavené maso zalijeme 50 ml šťávy z mandarinek a posypeme nasekanou pažitkou. |