Jednoduchý recept

Salát z jablek a špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53961
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
5 ks Jablka
1 dl Olej olivový extra panenský
150 g Ořechy vlašské
5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
150 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,315 kcal
Kilojoule 5 500kJ
24% Sacharidy 86 g
146% Tuky 110 g
11% Sodík 223 mg
29% Bílkoviny 16 g

Salát z jablek a špenátu postup přípravy receptu:

1

Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky.

2

Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu.

3

Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme.

4

Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept