Jednoduchý recept

Salát ze špenátu a ředkviček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53963
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Ředkvička
700 g Špenát listový čerstvý
Zálivka
2 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
300 g Jogurt bílý
30 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Paprika mletá pálivá
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 299kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 11 g
36% Sodík 725 mg
29% Bílkoviny 16 g

Salát ze špenátu a ředkviček postup přípravy receptu:

1

Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme.

2

Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami.

3

Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme.

4

Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept