Hovězí hrudí vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hrudí vařené
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
4 ks | Kosti hovězí řídké |
1 ks | Mrkev kořen |
8 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 špetka | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 155,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hrudí vařené postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme studenou vodu a vložíme do ní hovězí kosti. Povaříme je a potom vodu z nich slijeme. |
2 | Do hrnce ke kostem vlijeme další vodu a přidáme k ní maso. Počkáme, dokud nezačne voda vřít. Z povrchu odebíráme pěnu. Vsypeme do hrnce sůl a pepř, maso s kostmi vaříme ještě 90 minut. |
3 | Oškrábeme mrkev, celer a petržel a nakrájíme nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na polovinu. Přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme ještě dalších 60 minut. Vpichem vyzkoušíme, je-li maso měkké. Pokud ano, vyndáme je a můžeme podávat. |