Recept

Dušené telecí na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53965

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
50 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
1 ks Telecí kosti
800 g Telecí ořech
50 g Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
13% Sodík 255 mg
77% Bílkoviny 44 g

Dušené telecí na víně postup přípravy receptu:

1

Omyjeme maso a kost a osušíme je. Osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a na všech stranách maso zprudka opečeme.

2

Opláchneme rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Poté k masu přidáme kost a pokrájená rajčata. Tymián a rozmarýn svážeme a s bobkovým listem také přidáme k masu.

3

Maso opečeme a přilijeme k němu víno. Ztlumíme oheň, přikryjeme poklicí a dusíme maso 90 minut. Vyndáme maso a zabalíme ho do alobalu.

4

Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a tu pak ještě vaříme a necháme odpařit, aby zhoustla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept