Recept

Roštěnec vařený se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53967

Ingredience

Na maso
4 ks Bobkový list
1 ks Cibule
50 g Cibulka jarní
1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
250 g Hrachové lusky
2 ks Kosti hovězí morkové
100 g Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
4 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
Na holandskou omáčku
0,5 ks Citrony
4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
50 g Kerblík
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

281% Kalorie 5,545 kcal
Kilojoule 23 199kJ
6% Sacharidy 22 g
747% Tuky 560 g
15% Sodík 294 mg
149% Bílkoviny 84 g

Roštěnec vařený se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso a kosti opláchneme a osušíme.

2

Na plotnu dáme velký hrnec a rozehřejeme jej. Vložíme do něj oloupanou a rozpůlenou cibuli řeznou plochou dolů. Opečeme ji na řezné ploše dohněda. Přidáme k ní kosti, sůl, pepř, tymián a bobkový list. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.

3

Vložíme maso do vroucí vody a ztlumíme plamen. Vaříme doměkka jednu hodinu.

4

Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na kostičky. Hrachové lusky omyjeme a odkrojíme z nich oba konce. Cibuli oloupeme a odstraníme z ní část s kořínky a zelenou nať.

5

Vyzkoušíme, je-li maso měkké, po stisku by mělo pružit. Pokud je dostatečně měkké, vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Přidáme do vývaru zeleninu a 10 minut vaříme.

6

Mezitím připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpustíme máslo.

7

Do hrnce s vodou vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme do pěny vaječné žloutky společně s masovým vývarem. Do pěny potom postupně zašleháváme rozehřáté máslo tak, aby sraženiny z másla zůstaly na dně. Přidáme nadrobno nasekaný kerblík, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.

8

Vyjmeme zeleninu a přidáme ji k masu. Zalijeme trochou vývaru a podáváme společně s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept