Recept

Polévka italská bollito misto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53970
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
600 g Hovězí kližka
1,2 kg Kuře
1 ks Mrkev kořen
8 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
50 g Rozmarýn čerstvý
3 polévková lžíce Sůl
1 ks Telecí jazyk
2 ks Telecí kosti
600 g Telecí kýta
4 l Voda pitná
Na zelenou omáčku
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
125 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
2 polévková lžíce Strouhanka
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,643 kcal
Kilojoule 6 873kJ
7% Sacharidy 24 g
251% Tuky 188 g
151% Sodík 3 g
274% Bílkoviny 154 g

Polévka italská bollito misto postup přípravy receptu:

1

Připravíme velký hrnec, do kterého dáme hovězí maso, kosti, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme.

2

Přidáme telecí jazyk a dál vaříme ještě 30 minut.

3

Dovnitř omytého kuřete vložíme rozmarýn. Kuře přidáme do vývaru, vložíme k němu ještě telecí maso. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru. Oloupeme cibuli a vložíme do vývaru. Vaříme 1 hodinu. 15 minut před dokončením polévky přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu.

4

Připravíme omáčku. Najemno nasekáme petrželku, pokrájíme česnek, sardelové řezy, kapary. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kousíčky. Promícháme se strouhankou a octem. Pak postupně vmícháváme olej, dokud nevznikne roztíratelná omáčka. Osolíme a opepříme. Připravenou omáčku vložíme do chladničky, kde ji necháme 1 hodinu odležet.

5

Z vývaru vyndáme telecí jazyk, oloupeme z něj kůži a pokrájíme ji na plátky. Rozporcujeme kuře na 6 dílů. Plátky telecího jazyka a kusy kuřete rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem, do kterého přidáme omáčku.

Poznámka

Můžeme podávat s bramborami a ovocem naloženým víně a s hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept