Recept

Hovězí pečeně podušená na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53971

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kg Hovězí kýta
2 cl Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
6 ks Pepř černý celý
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
0,5 ks Pomeranče
2 ks Rajčata
50 g Rozmarýn čerstvý
3 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná
750 ml Víno červené
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 543kJ
6% Sacharidy 23 g
56% Tuky 42 g
20% Sodík 398 mg
98% Bílkoviny 55 g

Hovězí pečeně podušená na víně postup přípravy receptu:

1

V misce si připravíme nálev smícháním červeného vína, kuliček pepře, rozmarýnu, tymiánu a nastrouhané kůry z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Do nálevu vložíme maso a necháme 2 dny marinovat.

2

Maso vyndáme a svážeme nití. Osolíme a opepříme. V pekáči zahřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Předehřejeme si troubu na 180 °C.

3

Na pekáč vlijeme ocet a s jeho pomocí rozředíme připečeniny. Povaříme je a poté k masu přidáme oškrábanou a nakrájenou mrkev, petržel a celer. Vložíme ještě oloupanou a na čtvrtky pokrájenou cibuli a ve vroucí vodě spařená rajčata, která jsme rozkrájeli na měsíčky a zbavili semínek.

4

Přes síto přecedíme nálev a vlijeme ho do pekáče k masu a zelenině. Počkáme, dokud nezačne vřít a potom pekáč přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Dusíme 3 hodiny, přitom během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou.

5

Vyjmeme maso a necháme ho, aby si odpočinulo. Poté oddělíme kost a prolisujeme šťávu do misky. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a koňak. Ještě šťávu krátce povaříme.

6

Nakrájíme maso na plátky a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme připravit široké nudle, bramborové placky nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept