Recept

Podušené telecí koleno po milánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53974
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
600 g Telecí koleno
50 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná
125 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
6% Sacharidy 22 g
249% Tuky 187 g
15% Sodík 291 mg
58% Bílkoviny 33 g

Podušené telecí koleno po milánsku postup přípravy receptu:

1

Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.

3

V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

4

Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.

5

Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept