Jednoduchý recept

Telecí koleno dušené s bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53975

Ingredience

100 g Celer bulvový
400 ml Masový vývar
2 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 špetka Sůl
1,5 kg Telecí koleno
1 ks Telecí kosti
250 g Vepřový bok
125 ml Víno bílé
100 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 850kJ
4% Sacharidy 15 g
302% Tuky 226 g
41% Sodík 827 mg
146% Bílkoviny 82 g

Telecí koleno dušené s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme koleno, vepřový bok a kost. Koleno a bůček osolíme a opepříme.

2

Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C.

4

Rozehřejeme olej a máslo v pekáči. Vložíme do něj koleno a bůček a opečeme po všech stranách. Přidáme k masu kost a pokrájenou zeleninu. Přimícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme maso vypečenou šťávou. Před koncem pečení odkryjeme poklici a upečeme maso dohněda.

5

Vyndáme upečené maso i kost. Vykostíme koleno, bůček rozkrojíme na 4 kusy a také jej vykostíme.

6

Odebereme tuk ze šťávy a společně se zeleninou ji prolisujeme přes síto. Zalijeme vínem a vaříme, dokud nezhoustne.

7

Podáváme maso, omáčku servírujeme zvlášť v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept