Jednoduchý recept

Raci s artyčoky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53978
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
2 stroužek Česnek
30 ml Chilli omáčka
1 ks Cibule
3 g Kmín římský
3 g Koriandr mletý
200 g Okurka salátová
1 dl Olej sezamový
1 kg Rak říční
20 g Solamyl - bramborový škrob
40 ml Voda pitná
120 ml Vývar zeleninový
3 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
7% Sacharidy 25 g
38% Tuky 29 g
18% Sodík 352 mg
80% Bílkoviny 45 g

Raci s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.

2

Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.

3

Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept