Platýs s klíčky a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs s klíčky a fazolemi
Platýs s klíčky a fazolemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Fazole červené sterilované |
1,2 dl | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sójová |
6 g | Pepř černý mletý |
800 g | Platýz - filety |
2 g | Řasa Nori |
400 g | Sójové výhonky |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Fazole červené sterilované, Olej sezamový, Platýz - filety, Sójové výhonky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs s klíčky a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Platýse očistíme, osušíme a nakrájíme na proužky, které pokapeme citronovou šťávou, nasolíme a opepříme. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a proužky ryby 5 minut za častého otáčení opékáme. Přidáme scezené a okapané fazole, sójové klíčky a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme sójovou omáčkou a posypeme nasekanými lístky nori. |
3 | Podáváme s plátky citronu. |