Jednoduchý recept

Plněné brambory s parmezánem a liškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53984
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
800 g Brambory
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Lišky čerstvé
2 kávová lžička Olej lanýžový
50 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
8% Sacharidy 29 g
42% Tuky 32 g
23% Sodík 465 mg
30% Bílkoviny 17 g

Plněné brambory s parmezánem a liškami postup přípravy receptu:

1

Použijeme velké brambory s neporušenou slupkou. Opláchneme je ve studené vodě, vložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme nasucho cca 40 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout.

2

Mezitím lišky očistíme, větší rozkrojíme na poloviny. Krátce je orestujeme na rozpáleném olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. Z brambor odřízneme podélně vršky cca ve dvou třetinách a vnitřky lžící vydlabeme. Odkrojené části oloupeme a přidáme k vydlabané hmotě.

3

Z parmezánu vytvoříme škrabkou několik hoblin na dozdobení, zbytek najemno nastrouháme. Žloutky rozšleháme se smetanou a v misce smícháme se sýrem, vydlabanými částmi brambor, nasekaným koriandrem a bazalkou, 2/3 množství hub, osolíme a opepříme. Zakápneme lanýžovým olejem.

4

Připravenou směs rozdělíme a navrstvíme do brambor a přemístíme je na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapečeme cca 20 minut dohněda. Poté vyjmeme, rozdělíme do středu talířů, dozdobíme zbytkem lišek a hoblinami parmezánu. Posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept