Jednoduchý recept

Brukvový salát s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53985
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Brukev řepka
20 g Cibulka jarní
3 ml Citronová šťáva
4 ks Jablka
250 g Jogurt bílý
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Pomerančová šťáva
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
11% Sacharidy 38 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 110 mg
9% Bílkoviny 5 g

Brukvový salát s jablky postup přípravy receptu:

1

Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme.

2

Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme.

3

Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme.

4

Salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Jemné listy ze středu brukve obsahují hodně minerálních solí a jsou bohaté na vitamíny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept