Brukvový salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukvový salát s jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53985 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brukev řepka |
20 g | Cibulka jarní |
3 ml | Citronová šťáva |
4 ks | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Pomerančová šťáva |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 681,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukvový salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme. |
2 | Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme. |
3 | Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme. |
4 | Salát rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Jemné listy ze středu brukve obsahují hodně minerálních solí a jsou bohaté na vitamíny.