Recept

Ovčí sýr v opečeném lilku s červenou čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53986
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
100 g Cibule
100 g Čočka červená
1 ks Lilek
150 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
1 špetka Sůl
320 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 ml Víno burgundské

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 823kJ
15% Sacharidy 55 g
161% Tuky 121 g
5% Sodík 103 mg
60% Bílkoviny 34 g

Ovčí sýr v opečeném lilku s červenou čočkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistíme, olupeme a pokrájíme na kostičky. Směs necháme zvolna karamelizovat na rozpáleném oleji. Po chvíli zastříkneme vodou, osolíme, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na střední teplotu. Necháme pomalu táhnout cca 15 minut doměkka.

2

Mezitím nakrájíme šalotku na kostičky, zalijeme vínem a cca 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti, poté scedíme a šťávu odložíme.

3

Lilek opláchneme a i se slupkou ukrojíme celkem 8 3-5mm silných koleček. Ze zbytku ještě odkrojíme 8 tenkých plátků, do nichž budeme balit sýr. Lilek krátce spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme v ledové tříšti. Kolečka i plátky osušíme na papírové utěrce a přemístíme na plech na nelepící podložku. Zakápneme olivovým olejem a na 5 minut vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.

4

Ze zbylého lilku odstraníme semínka, nasekáme na kostičky a smícháme s mrkví a celerem. Cibuli nakrájíme nadrobno a krátce ji osmahneme na rozpáleném oleji. Přisypeme čočku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Zakryjeme, přivedeme k varu a ihned stáhneme teplotu. Poté necháme zvolna ještě 15 minut táhnout.

5

4 kolečka lilku rozložíme na plech. Ovčí sýr rozdělíme na hrudky, na každou dáme lžičku vařené šalotky a opatrně zavineme do dvou plátků sušeného lilku. Přemístíme na lilková kolečka na plechu a zakápneme olivovým olejem. Několik minut zapečeme v troubě při 180 °C. Na zbylá kolečka lilku rozdělíme čočku, na ně položíme zapčené lilky se sýrem. Burgundskou šťávu ze šalotky ohřejeme.

6

Porce rozdělíme do středu talířů, dokola rozprostřeme zeleninovou směs, případně zbytek čočky a dozdobíme vinnou šťávou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept