Anglický jarní salát z bílého zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglický jarní salát z bílého zelí
Anglický jarní salát z bílého zelí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53987 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
200 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
20 ml | Víno bílé |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,4mg |
Draslík | 231,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglický jarní salát z bílého zelí postup přípravy receptu:
1 | Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme. |
2 | Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát. |
3 | Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát je vhodným předkrmem.