Jednoduchý recept

Anglický jarní salát z bílého zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53987
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
150 g Jogurt bílý
200 g Mrkev kořen
20 ml Olej olivový extra panenský
100 g Omáčka tatarská
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
20 ml Víno bílé
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
3% Sacharidy 11 g
179% Tuky 134 g
7% Sodík 149 mg
6% Bílkoviny 3 g

Anglický jarní salát z bílého zelí postup přípravy receptu:

1

Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.

2

Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.

3

Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát je vhodným předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept