Recept

Pečené jehněčí kotletky s dýňovou nádivkou, máslovými kaštany a brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53988

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
50 g Brusinky
350 g Dýně
500 g Jehněčí kotlety
20 ks Kaštany jedlé
100 g Kompot brusinkový
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
200 ml Mléko plnotučné
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Pečivo pšeničné běžné máslové
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,006 kcal
Kilojoule 8 393kJ
88% Sacharidy 317 g
80% Tuky 60 g
16% Sodík 316 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pečené jehněčí kotletky s dýňovou nádivkou, máslovými kaštany a brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žlutou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme dužinu a část z ní nakrájíme na malé kostičky. Z očištěné kudrnky a části bazalky otrháme lístky a ty nasekáme. Pečivo pokrájíme na menší kostky. Vejce rozklepneme a bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky rozšleháme s mlékem a směsí pokapeme pečivo. Mírně osolíme, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme lžičku másla a dýňovou dužinu. Promícháme a poté zlehka zapracujeme bílkový sníh.

2

Nádivku přemístíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané velké formy, vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Pečeme nejprve 30 minut zakryté, poté odklopíme a dopékáme dalších 10 minut.

3

Mezitím důkladně očistíme kotletky, odstraníme šlachy a blány a kostičky nožem doběla dočistíme. Rozmarýn, zbylou bazalku, šalvěj a koriandr najemno nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Směsí potřeme maso, kosti zachováme čisté. Kotletky krátce orestujeme po všech stranách na grilu nebo rozpáleném ohni a upečeme v troubě při 200 °C.

4

Kaštany na ploché straně nožem nařízneme do křížku a v troubě předehřáté na 185 °C pečeme nasucho cca 10-15 minut. Po vyjmutí namočíme do vlažné vody a oloupeme. Odstraníme i vnitřní tmavou slupku. Přemístíme do pánve na zbylé přepuštěné a zhnědlé máslo, teplotu zmírníme, osolíme a necháme marinovat.

5

Do výpeku z masa vmícháme brusinky, brusinkový kompot a přilijeme červené víno. Až do servírování udržujeme teplé.

6

Do středů vyhřátých talířů postavíme klíny vykrojené z nádivky. O ně opřeme vždy tři kousky masa, přidáme kaštany a doplníme vinnými brusinkami. Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme pouze část dýně, zbytek můžeme použít např. na polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept