Jednoduchý recept

Salát z brukví a zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53989

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 634kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 10 g
10% Sodík 191 mg
6% Bílkoviny 4 g

Salát z brukví a zelí postup přípravy receptu:

1

Od poškozených listu zbavené zelí rozkrojíme na poloviny. Vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké proužky, které ve vroucí vodě povaříme 10 minut. Vodu okořeníme špetkou soli, pepřem, vložíme bobkový list a nové koření. Měkké zelí scedíme, necháme okapat, vychladit a dáme do vhodné misky.

2

Brukve oloupeme, ze středu vybereme křehké lístečky. Dáme je zatím stranou a brukve hrubě nastrouháme. Přidáme je do misky se zelím, polijeme olejem, dochutíme špetkou solí. Spolu s nasekanou petrželovou natí vše dobře promícháme.

3

Hotový salát dáme do lednice na 30 minut odležet. Potom rozdělíme na talíře nebo do salátových misek. Každou porci posypeme nasekanými lístečky z brukví a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studenou přílohu k různým druhům pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz